Ferma Dacilor s-a transformat în urmă cu 7 luni într-un adevărat Iad. Complexul a fost cuprins de flăcări mistuitoare chiar în a doua de zi Crăciun, acolo fiind mai multe familii. Unii au reușit să scape de infern, însă pentru alții a fost prea târziu să se mai salveze. Printre ei se afla și fiul lui Cornel Dinicu, patronul Fermei, în vârstă de 11 ani. Victor era hocheist și avea o mulțime de planuri cu viața lui.

Acolo nu exista nici autorizație de funcționare, dar nici de incendiu. În dosarul de la Tohani au fost inculpate trei persoane fizice, Cornel Dinicu, patronul de facto al pensiunii, Adelina Ilie și Adrian Ristin, administratorii din acte, dar și o persoană juridică, notează Libertatea. Vizați de anchetă sunt și Nicolae Marius Sora, primarul din comuna Gura Vadului, fostul primar Constantin Lungu și un alt funcționar public din primărie. În continuare, patronul este sub control judiciar.

Interesant este faptul că Dinicu a dat-o în judecată pe mama celor 3 copii ai, potrivit datelor FANATIK. Obiectul dosarului este  “exercitarea autorităţii părinteşti”.

Imagine reprezentativă pentru complexul Ferma Dacilor. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Motivul izbucnirii incendiului ar fi supraîncălzirea instalației electrice. Mai mult, probabil s-ar fi acționat mai repede, însă alarma de incendiu nu funcționa.

Ce a mai rămas de Ferma Dacilor și ce are de gând Cornel Dinicu?

Recent, pe pagina de Facebook a complexului din județul Dâmbovița a apărut un anunț legat de un concurs ”Dac Warrior”. Acesta va avea loc pe data de 31 august. Mai mult, Cornel Dinicu a spus că acolo funcționează restaurantul, mâncarea fiind preparată afară.

„Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile, containere mobile, până ies toate celelalte avize necesare pentru restaurantul care a rămas, care a fost pescărie pe vremuri. E în curs de edificare. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Pentru astea, pentru containerele mobile, nu ne trebuie autorizație. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”, a declarat, patronul pentru Libertatea.

Momentan, autoritățile nu i-au dat autorizațiile necesare pentru întregul complex, dar bărbatul promite că va face tot ce-i stă în putință pentru a readuce Ferma Dacilor din nou la viață.