Află povestea bisericii din ”pustietatea” Sătmarului! Ea este cu totul și cu totul impresionantă, mulți rămânând fascinați la auzul acesteia. Și peisajul în care se află acest lăcaș este unul special. Ești curios să afli mai multe?

Povestea bisericii din ”pustietatea” Sătmarului

Această biserică se află între Carei și comuna Petrești, județul Satu Mare și a fost construită într-un fost sat, care a dispărut subit, notează presasm.ro. Acum, lăcașul s-ar deschide o singură dată pe an, și anume pe data de 15 august, atunci când creștinii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului. Interesant este că nimeni nu ar deschide porțile, ci ea s-ar deschide pur și simplu singură, fără nicio explicație, la miezul nopții. După 24 de ore ea se închide la loc.

Imagine reprezentativă pentru Biserica Kigye. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Desigur, și legenda este una fascinantă. Cu câteva sute de ani în urmă, 2 localnici s-ar fi dus, cu căruțele la târg, în Carei, iar, la întoarcere au avut un șoc, deoarece casele și toți oamenii dispăruseră. Singurele rămase la fel erau biserica, crucea și 2 butuci de viță de vie. Tot ar fi dispărut însă din cauza războaielor turco-tătaro-austro-ungare și după revoluția lui Rakoczi.

Mai mult, cu 60 de ani în urmă, aici se adunau mii de creștini, mai scrie calatorinbascheti.ro. Unii chiar povestesc că mulți ar fi fost cei care și-ar fi găsit vindecarea la această biserică pustiită, dovadă fiind  niște cârje atârnate după ușa de la intrare.

Ce mai puteți vizita în Carei?

Dacă ajungeți aici, neapărat trebuie să mergeți să vedeți Castelul Karolyi. El este de altfel și unul dintre cele mai frumoase din țară. Acesta a fost recent vizitat de jurnalistul britanic Charlie Ottley, care a și filmat pentru  documentarul Flavours of Romania. Datează din secolul al XIX-lea și deține 10 săli impresionante, conform visitcarei.ro. Tot aici este și o expoziție a figurilor de ceară cu personalități ale orașului, dar și un parc dendrologic.

În Carei mai puteți vedea Monumentul ostașului român, Biserica Romano Catolică Sfântul Iosif de Calasantius și Lacul de la Ianculești.