Este din nou o zi importantă pentru români la Jocurile Olimpice de la Paris! Sportivii vor participa marți, 6 august la 2 probe, respectiv atletism şi kaiac-canoe.

Țara noastră se situează până acum pe poziția 15, în clasamentul pe medalii, pe primul loc fiind SUA, urmată de China și Franța. Românii au obținut în total 7 medalii.  Respectiv, cele de aur au fost cucerite de David Popovici la 200 metri liber, de canotorii Andrei Cornea şi Florin Marian Enache la dublu vâsle masculin şi de echipajul feminin de 8 plus 1 (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu). Medaliile de argint au fost obținute de  Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin și de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin – categorie uşoară. În cele din urmă, bronzul i-a revenit tot lui David Popovici la proba 100 metri liber, notează sport.ro.

România, la un pas de a obține o nouă medalie la Jocurile Olimpice

Luni, 5 august, gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu au fost foarte aproape de a se întoarce acasă cu medalii. Din păcate, tinerele au plecat extrem de dezamăgite după probe. Ambele au concurat în finala de la sol, unde au avut reprezentații perfecte, obținând punctaj similar, de 13.700. Inițial, Ana Maria era pe locul 3 în tabelul final și se pregătea să urce pe podium, când totul a luat o întorsătură neașteptată.

Americanca Jordan Chiles a depus contestaţie, iar de pe locul 5 a urcat pe locul 3, româncele terminând astfel pe pozițiile 4 și 5. Mama Sabrinei cere în continuare explicații și chiar a dat de înțeles că se vor retrage din gimnastică.

„În sufletul meu, Sabrina este campioană. După tot prin ce am trecut, nu mă aşteptam să ni se întâmple aşa ceva la Jocurile Olimpice. Ştiu că arbitrele au CV, dar nu poţi să dai aşa într-un copil de 17 ani. Aşteptăm explicaţii, pentru că era clar medalie. Am toate filmările, toate fotografiile, de la toate diagonalele, şi la plecare, şi la aterizare, iar în toate Sabrina este cu o talpă în interiorul covorului”,  a spus Camelia Voinea, potrivit gsp.ro.

Programul sportivilor români pentru marți, 6 august

Atletism

11:20 aruncarea suliţei – masculin – calificări – Grupa A: Alexandru Novac

12:15 săritura în lungime – feminin – calificări: Alina Rotaru-Kottmann

20:57 aruncarea ciocanului – feminin – finala: Bianca Ghelber

Imagine reprezentativă pentru proba de aruncare a suliței. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Kaiac-canoe sprint

11:30 canoe-2 masculin 500 metri – serii: Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă

14:50 canoe-2 masculin 500 metri – sferturi: Ilie Sprîncean, Oleg Nuţă în cazul în care se califică)

România a obținut cele mai multe medalii la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles, în anul 1984. În total, sportivii s-au întors acasă cu 53 de medalii, dintre care 20 de aur.