Fii atent la aceste reguli pentru invitațiile de nuntă, dacă nu vrei să dai greș în ziua cea mare! Foarte mulți invitați sunt atenți la aceste aspecte, așadar nu omite să le adaugi. Desigur, și designul invitației este foarte important, deoarece el trebuie să fie în același ton cu tematica marelui eveniment. Foarte mulți aleg și aceeași cromatică.

10 reguli pentru invitațiile de nuntă

1. Puneți cele mai importante informații pe partea din față a invitației, astfel încât acestea să nu treacă neobservate. Așadar, acolo trebuie să apară numele celor care se vor căsători, data, ora și locația nunții voastre. Mulți aleg să treacă și numele părinților, dar și al nașilor. Tot aici ar trebui să fie vizibil și codul vestimentar, asta dacă aveți o ținută obligatorie.

2. Detalii ar trebui trecute separat, fie în interiorul invitației, pe spate, sau pe altă foaie.

„Aceasta este o modalitate excelentă de a informa oaspeții cu privire la detaliile legate de nunta dvs., de a oferi indicații și de a vorbi despre vestimentație, copii și orice altceva care ar putea să nu fie potrivit”, a explicat un expert, potrivit Reader`s Digest.

Tot aici ar putea fi incluse detalii despre cazare sau transport.

3. Trimiteți invitațiile cu cel puțin 8- 12 săptămâni înainte, astfel încât invitații să aibă timp să se pregătească de eveniment. De asemenea, ei vor avea timpul de gândire necesar și nu își vor mai planifica altceva.

4. În mod normal, invitațiile de nuntă clasice au dimensiunea de 4,5 pe 6,25 inci, notează theknot.com. Acum, nu se mai respectă neapărat acest standard și mirii preferă să aleagă tot felul de invitații nonconformiste. La modă sunt cele cu foaie de talc, cu poze, de tip ziar, cele de tip pașaport, sau chiar de sticlă.

Tu știai de aceste aspecte?

5. Nu uitați să treceți un număr de telefon la care invitații să-și anunțe prezența, până la o dată stabilită de voi. Acest detaliu este foarte important, deoarece trebuie să știți câte meniuri comandați la restaurant.

6. Comandați câteva invitații în plus. Niciodată nu se știe dacă apare ceva neprevăzut și mai aveți nevoie să o oferiți cuiva, așadar, mai bine să aveți decât să fiți nevoiți să dați din nou comandă.

Imagine reprezentativă pentru o nuntă. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

7. ”Save the date” – Acestea sunt un fel de invitații, care anunță de fapt marele eveniment. După ce le oferiți nuntașilor câteva detalii simple, puteți trimite și invitația, unde vor regăsi mai multe informații clarificatoare.

8. Faceți invitațiile cât mai simple. Multe detalii, desene, grafice sau poze vor putea deruta, așadar un mod simplu și concis va fi mult mai apreciat.

9. Anunțați-vă oaspeții dacă copiii sunt invitați sau nu. Acest aspect e important de menționat, deoarece multe cupluri își doresc să aibă un eveniment dedicat adulților.

10. Înainte de a căuta modele de invitații, stabiliți împreună un buget alocat pentru acest lucru. Asta vă va ajuta foarte mult, mai ales atunci când vorbiți cu furnizorii, deoarece ei vă vor oferi tot felul de alternative, în așa fel încât să vă încadrați în suma respectivă. Totodată, puteți discuta cu ei și despre plicuri.