Dacă nu ai mai auzit asta până acum, ei bine, bilele de aluminiu sunt extrem de utile în gospodăria ta. Poate părea ciudat, însă ele trebuiesc aruncate direct în uscătorul de rufe pentru a preveni acea lipire statică a rufelor. Trucul a devenit deja viral în mediul online, inclusiv pe platforma Tik-Tok, acolo unde internauții și-au împărtășit experiențele.

Bilele de aluminiu, mană cerească în casă

Acestă lipire se întâmplă adesea din cauza căldurii, dar și a mișcării de rotație din uscător, după cum a explicat expertul în testarea produselor de consum, Kristen Higgins, notează Reader`s Digest.

„Atunci când țesăturile de îmbrăcăminte se freacă unele de altele, electronii pozitivi și negativi sunt atrași, creând o acumulare de sarcină electrostatică – sau aderență statică”, a mai adăugat aceasta.

Așadar, aluminiul va acționa ca un conductor, absorbind în cele din urmă electronii și descărcând acumulările statice. Nu vă faceți griji, deoarece ele nu vor strica în niciun fel uscătorul de rufe și vă vor aduce în schimb doar beneficii. Ele sunt ieftine și pe lângă acest aspect, aluminiul nu va afecta deloc țesăturile.

Imagine reprezentativă pentru niște bile de aluminiu. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Nu uitați însă ca înainte de a băga acele bile în uscător, să verificați ca nu cumva acestea să aibă colțuri ascuțite, deoarece hainele ar putea fi compromise, mai notează sursa citată mai sus.

Alte trucuri pentru uscător

1. Mingile de tenis – Puneți câteva mingii de tenis în uscătorul de rufe, deoarece ele ajută la uscarea pufului din interiorul gecilor. De asemenea, ele pot fi utilizate și pentru perne, pături sau jucării de pluș, potrivit homerev.com.

2. Puneți un prosop uscat printre hainele umede, dacă vă doriți ca procesul să fie mai rapid.

3. Puneți gheață în uscătorul de rufe, dacă vă doriți să săriți peste călcat. Mulți au fost uimiți de rezultat, deoarece el chiar funcționează.

4. Mingii de lână parfumate – Puteți confecționa chiar la voi acasă niște astfel de bine, pe care le puteți parfuma cu orice ulei esențial doriți. Ele vor acționa la fel ca cele de tenis, absorbind în același timp umezeală, informează danggoodcarpetandfurnacecleaning.com.

5. Curățați filtrul de scame regulat, deoarece el ar putea împiedica uscarea eficientă.