Iată în ce țară autoritățile le-au recomandat locuitorilor să stea acasă! Foarte mulți români aleg să meargă aici, deoarece peisajul este divin. Acest sfat ar fi venit în contextul în care tot mai mulți turiști au luat cu asalt insula grecească.

Vezi unde autoritățile le-au recomandat locuitorilor să stea acasă

Santorini este locul în care avertismentul a fost dat de consiliul local. Vestea nu a fost primită cu brațele deschise de toți, așadar au existat mai multe comentarii pe marginea acestui subiect. Mai mult, postarea de pe Facebook a fost deja ștearsă.

„Urmează o altă zi dificilă pentru orașul și insula noastră, cu sosirea a 17 000 de vizitatori de pe navele de croazieră. Fi-ți atenți: limitați-vă mișcările pe cât posibil”, a fost mesajul transmis, potrivit  Daily Mail.

În Santorini locuiesc aproximativ 15 480 de oameni, iar acum, autoritățile vorbesc despre posibilitatea introducerii unor reguli stricte, în așa fel încât turismul să fie limitat pe insulă.

„Începând din 2025, vom reinstaura acest plafon pentru a păstra insula noastră ca destinație unică„, a declarat primarul din Santorini, Nikos Zorzos, conform sursei citate mai sus.

Ce poți face în Santorini?

Această destinație este una dintre favoritele turiștilor, atunci când vine vorba de mare, soare și relaxare. Aici există o mulțime de lucruri de făcut pe lângă statul la plajă ore în șir. De exemplu, dacă ajungeți aici trebuie neapărat să vizitați orașul Oia, unde apusurile te vor lăsa fără cuvinte. Ammoudi Bay este și ea de admirat.

Imagine reprezentativă pentru Santorini. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Totodată, experții spun că Santorini este a doua cea mai bună destinație pentru luna de miere din lume, deoarece oferă experiențe romantice de neuitat, scrie Greek Reporter. Și cazările sunt unele de top, de aceea și prețurile sunt de multe ori pe măsură.

Plaja Roșie este și ea un loc unic. Drumețiile sau excursiile cu catamaranul vă vor fi și ele pe plac, deoarece veți descoperi locuri superbe.