Cu siguranță, cu toții, ați văzut la un moment dat această ciocolată care a făcut furori peste tot în lume. Rețelele de socializare sunt pline cu rețeta faimoasă de ciocolată Dubai cu cremă de fistic și kataifi. Iată cum se pregătește și de ce ingrediente aveți nevoie!

Ciocolată Dubai cu cremă de fistic și kataifi

Ciocolata Dubai  a devenit virală și a cucerit milioane de persoane cu gustul ei de-a dreptul special. Foarte multe persoane au încercat să o pregătească și acasă și unora chiar le-a ieșit. Ei bine, rețeta este una relativ simplă și cu puține ingrediente. Tot ce trebuie să țineți cont este că ingredientele nu se găsesc peste tot, ci doar în magazinele specifice. Iată tot ce ai nevoie pentru a face ciocolata Dubai la tine acasă!

  • 150 g ciocolată cu lapte + 1 linguriță de ulei de floarea soarelui
  • 50 g fidea specială (kataifi, knafeh, künefe)
  • 15 g unt
  • 100 g cremă de fistic
  • 2 lingurițe tahini (pastă de susan)
  • un praf de sare
  • opțional: 15 g fistic tocat
ciocolata, dubai, reteta
Ciocolată Dubai                                                                                                                  Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

În primă fază, trebuie să topim ciocolata pe baie de abur, împreună cu puțin ulei. Apoi, aproximativ 60% din ea trebuie turnată într-o formă de silicon de 22×8 cm sau mai mică, în funcție de cum doriți să fie de mare. Forma cu ciocolată va trebui să stea la frigider aproximativ 15 minute.

Atunci când vine vorba de umplutură, este o adevărată provocare. Într-o tigaie, topim puțin unt și adaugăm fideaua și o amestecăm până se rumenește. După, trebuie lăsată la răcit. Peste fideaua rumenită și răcită trebuie să adăugăm crema de fistic. Apoi, punem 2 lingurițe de tahini, un praf de sare și puțin fistic crocant.

Ulterior, adăugă umplutura peste ciocolata întărită și mai dăm la frigider pentru 20-30 de minute. După, turnăm și restul de ciocolată topită și dăm din nou la frigider, iar după încă 30 de minute, ciocolata Dubai este gata de servit.