Alegerea nuanței fondului de ten poate fi destul de grea pentru foarte multe femei. Cel mai dificil este pentru cele care îți cumpără pentru prima dată un astfel de produs de make-up. Mai jos îți vom prezenta cum alegem corect nuanța fondului de ten. Sunt câteva trucuri foarte utile.

Cum alegem corect nuanța fondului de ten?

Pentru a testa corect nuanța unui fond de ten îl poți aplica pe gât, zona decolteului sau linia maxilarului. Nuanța potrivită se va combina perfect cu tonul culorii pielii tale. Dacă va lăsa o tentă albicioasă pe piele sau o tentă întunecată feței, atunci este nuanța greșită. Nu trebuie să vă fie teamă să combinați două culori diferite, mai ales pentru sezoane diferite precum vara și iarna.

Nu luptați împotriva tonurilor naturale ale pielii voastre. Acestea pot fi fie calde, reci sau neutre. O modalitate rapidă de a determina acest lucru este să verificați culoarea venelor. Dacă sunt mov sau albastre, atunci ai subtonuri reci, iar dacă venele sunt de culoare verde te încadrezi în subtonurile calde.

fond de ten, nuanta, sfaturi
Fond de ten                                                                                                                      Sursă: fotografie generată de DALL-E

Așadar daca ai un ten cald, poți opta pentru o nuanță de fond de ten care are nuanțe de galben, auriu sau piersică. Dacă tenul tău are tonuri reci, alege un fond de ten cu subtonuri de roz. Pentru tenul cu subtonuri neutre ar trebui să cauți o nuanță de fond de ten atât cu tonuri aurii cât și cu tonuri roz.

Odată ce ți-ai dat seama de nuanța pielii tale și de subtonuri, este timpul să testezi câteva nuanțe de fond de ten. Alege-le pe cele care par cel mai apropiate de nuanța și subtonurile pielii tale. Doar așa vei reuși să obții un machiaj natural care să-ți pună în valoare atuurile feței. Este foarte important să ții cont de toate aceste aspecte, dacă vrei să ai un machiaj de invidiat, cu produsele potrivite tenului tău.