Iată o listă cu destinații ieftine pentru studenți! Dacă și tu îți dorești să vezi lumea și să descoperi cele mai frumoase locuri, însă cu un buget mai redus, atunci ceea ce urmează va fi pe placul tău.

Nu trebuie să mergi în vacanță, iar mai apoi să rămâi fără un leu un buzunare, deoarece în aceste locuri te vei simți exact ca acasă, iar localnicii vor face tot le stă în putință pentru a-ți face șederea plăcută. Iată care sunt cele mai accesibile destinații pentru tineri și nu numai!

Ce destinații ieftine sunt ideale pentru studenți?

Muntenegru este una dintre destinațiile mai accesibile. Aici, turiștii pot admira orașele medievale, țărmul dantelat din Kotor, palatele vechi și străzile încântătoare, scrie Momondo. De asemenea, domeniul culinar vă va lăsa fără cuvinte.

Polonia este o altă destinație accesibilă din Europa. Această țară are o istorie bogată, iar obiectivele turistice sunt de neratat. De exemplu, puteți vizita Cracovia, Munții Tatra, Ojcow, Varșovia, Rezervația forestieră Bialowieza, Wroclaw, Insula Usedom și Gdans. Străzile sunt pline de tot felul de pub-uri și restaurante, iar viața de noapte va fi pe placul tinerilor.

destinatii ieftine pentru studenti
Cele mai ieftine destinații pentru tineri. Sursă: Fotografie generată de AI

Și Ungaria este o destinație destul de ieftină. În timp ce Budapesta este mai scumpă, orașele învecinate pot fi la îndemâna celor care nu au un buget așa mare. De exemplu, Badacsony este un loc ideal pentru iubitorii de vin și de natură. Iar pentru cei care vor să petreacă, orașul Siófok este recunoscut pentru acest gen de evenimente, mai scrie sursa citată mai sus.

Slovacia este o altă țară care merită pusă pe lista de dorințe. De obicei, tinerii aleg să vină aici, mai ales în sezonul de ski, deoarece pârtiile sunt inedite. Jasna este una dintre cele mai bune alternative pentru schiat. Aici, permisele de teleschi ar costa aproximativ 59 de euro per adult pe zi, în sezonul de vârf, scrie Wall Street, în timp ce la cazare, prețurile pornesc de la 25 de euro pe noapte, fiind inclus și micul dejun.

Bulgaria este și ea pe lista de destinații ieftine pentru studenți. Aceasta este aproape de România, așadar puteți ajunge aici fie cu avionul, fie cu autocarul. Dacă mergeți în sezonul estival, cea mai ieftină opțiune este stațiunea bulgărească Sunny Beach.

Nu în ultimul rând, în acest top al destinațiilor mai ieftine se află și Grecia. De exemplu, pentru vara anului 2024, sejururile încep de la 285 de euro / persoană, pentru 7 nopți, în Zakynthos, cu plecare din București, Cluj-Napoca și Iași, pentru perioada iunie-septembrie, conform ofertelor de pe un site de turism.

În Korfu, prețul unui sejur similar este 270 €/persoană.