Mulți sunt nostalgici cu privire la jocurile copilăriei, și de ce nu, la vremurile trecute în general.Astăzi, tot mai mulți copii își doresc să crească tot mai repede, însă mai apoi le pară rău. Tehnologia pare că este cea care le-a furat copiilor din ziua de azi dorința de a mai copilări și de a se bucura de prezent.

Iată cum arătau câteva din jocurile copilăriei cu ani în urmă

1. Șotronul – acesta presupunea marcarea unui teren cu cretă pe asfalt. Participanții trebuiau apoi să arunce cu piatra pe rând în câte un pătrat și să sară până la 10 și înapoi, fără a călca însă în căsuța unde era piatra.

2. Baba oarba. Cineva era legat la ochi și trebuia să-i atingă pe ceilalți participanți, notează Activitatea Afară.

3. Rațele și vânătorii- Doi copii trebuiau să paseze mingea de la unul la altul, în mijlocul lor stând mai mulți copii care trebuiau ”împușcați” cu mingea.

4. Țară, țară, vrem ostași – Acest joc presupunea formarea a două echipe. Copiii se țineam de mâini, ca într-un lanț, când una din echipe striga ”Țară, țară, vrem ostași”. Ceilalți spuneau ”Pe cine?”, așadar trebuiau să rostească un nume, iar respectivul alerga în viteză pentru a ”sparge” acel lanț. Dacă nu reușea trebuia să rămână la echipa respectivă.

5. Elasticul – Aici este nevoie de 2 persoane pentru a întinde de elastic, iar ceilalți trebuie să sară numerele de la 1 la 10. Fiecare nivel va fi din ce în ce mai greu, notează itsybitsy.ro.

6. De-a v-ați ascunselea este un alt joc amintit de mulți.Cineva trebuia să închidă ochii și să numere la perete încet, până la 10. Apoi, începea căutarea participanților care s-au ascuns. Cel care era găsit primul trebuia să numere.

Imagine reprezentativă pentru jocul de-a v-ați ascunselea. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

7. Hoții și vardiștii – Se făceau 2 echipe, unii fiind hoții, iar ceilalți vardiștii. Hoții se ascund, iar când vardiștii îi găsesc, trebuie să-i fugărească și să-i ducă la pușcărie.

8. Mima – Cineva trebuia să iasă în față și să se prefecă că este un animal, fie că face o anumită acțiune, iar ceilalți trebuiau să ghicească.

9. Spânzurătoarea – Acesta se juca pe hârtie, iar participanții trebuiau să ghicească cuvintele, înainte de a fi ”spânzurați”.

10. Țomapant – Participanții trebuiau să scrie țări, orașe, munți, ape, plante, animale și nume cu o anumită literă. Cel care aduna cele mai multe puncte era câștigător.