Unde se află satul din România, acolo unde oamenii urcă cu scara veche de peste 40 de ani? Poate părea ciudat, însă acest cătun încă există. El este în Munții Cernei, comuna Cornevera, județul Caraș-Severin. Desigur, nu mulți mai locuiesc aici, cel mai probabil din cauza condițiilor, însă chiar și așa, cei puțini rămași nu vor să plece nici în ruptul capului.

Cum trăiesc oamenii în satul din România unde se urcă cu scara

Peisajul de aici te va copleși, deoarece natura este neatinsă. Unii se încumetă să facă întregul traseu până acolo, deoarece este cu adevărat inedit totul. De asemenea, nu le vină să creadă că unii trăiesc așa, deci, vin să se convingă singuri.

”Oamenii aceștia fac drumul acesta de câte ori au nevoie să vină în Băile Herculane pentru medic, pentru diverse servicii, pentru că acolo sus nu există medic, nu există poștaș și cred că preotul vine o dată pe lună pentru a realiza slujba la biserică”, a povestit Andreia Chiperi pe Youtube.

Imagine reprezentativă pentru satul unde se urcă cu scara. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Deci, dacă ajungeți în Ineleț, frumos ar fi să-i ajutați pe locuitori cu orice puteți, în special cu medicamente și alimente.

Aici există și o școală, însă ea se deschide doar dacă se înscriu mai mulți copii. Desigur, există și o alternativă, însă ea este lungă de peste 20 de kilometri, prin pădure, așadar oamenii preferă să coboare pe treptele de salcâm.

Locuitorii sunt foarte calmi în ciuda neajunsurilor, ei cultivând tot felul de legume pentru a avea ce mânca. Ba unii chiar spun că niciodată n-au avut nevoie de vreun medicament, mai notează Playtech. În total 39 de cătune sunt în  Cornereva, toate fiind părăsite. Adesea, oamenii cu suflet mare ajung în zonă pentru a le aduce locuitorilor tot felul de preparate, pastile, produse de uz casnic sau haine.