Ei sunt elevii români care au câștigat locul I la ”International Sciente and Engineering Fair” din Los Angeles, California. Cei trei tineri din București au avut multe de demonstrat, iar în cele din urmă au plasat țara noastră pe cele mai înalte culmi.

În continuare, ei au planuri mărețe pentru România și nu se opresc aici.

Cine sunt elevii români care au câștigat locul I?

Filip Bușcu, David Ghiberic și Rareș Marinescu învață de Liceul Internațional de Informatică din București și sunt niște puști extrem de ambițioși și talentați, lucru care se vede clar în rezultate obținute.

„Sincere felicitări! Îmi doresc ca astfel de idei creative şi inovative să se transforme în produse care, mai departe, să se industrializeze. Prin voi, prin intermediul tinerilor, putem să dezvoltăm această domeniu al aeronauticii şi să facem un salt important, mai ales ţinând cont că România are o puternică tradiţie în acest sens”, a declarat ministrul Economiei, într-un comunicat de presă.

Imagine cu cei 3 elevi care au câștigat competiția din Los Angeles. „Sursă: economie.gov.ro”

Cât despre proiectul lor, „Aripa de şoim” este o reprezentare a unei aeronave total diferite, care ar consuma mai puțin carburant.

„Am dezvoltat proiectul cu şurubelniţa în mână”, a spus David, conform sursei citate mai sus.

Miercuri,  3 iulie, Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului, Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit cu tinerii pentru a-i felicita, dar și pentru a discuta despre viitoarele planuri pentru țara noastră, care are mare nevoie de astfel de oameni implicați.

Medalii importante obținute de elevii români

Ei nu sunt singurii elevi sclipitori ai României. Tot ieri, au fost obținute 8 medalii de aur, 4 de argint și 2 de bronz la etapa europeană a Olimpiadei de Geografie. Acesta a avut loc la Belgrad, Serbia, conform Edupedu.

Câștigătorii au fost din Iași, Oradea, Pucioasa, Bârlad, Arad și Sibiu. Și de această dată, Ministerul Educației a ținut să-i felicite, dar și să le mulțumească coordonatorilor și părinților acestora pentru tot efortul lor.

În luna mai, o echipă de la Colegiul Naţional Andrei Şaguna din Braşov a reușit să ajungă Conferinţa Internaţională de Dezvoltare Spaţială (ISDC), organizată de NASA şi National Space Society (NSS), la Los Angeles, SUA, datorită rezultatelor excelente. Acolo, ei și-au prezentat proiectul inedit.