Descoperă totul despre boala misterioasă care îi afectează pe toți astronauții. Deși nu prea s-au auzit atât de multe despre ea, ei bine, ea chiar ar exista. Potrivit experților, boala este legată de tulburări neurologice, dar și de alte afecțiuni.

Curiozități despre boala misterioasă care îi afectează pe toți astronauții

Încă de la mijlocul anilor 1960 ar fi apărut această afecțiune misterioasă, numită și „boala lunii”, scrie History of Yesterday. Printre simptome se numără pierderile de memorie, deteriorare fizică, oboseală, pierderea vederii și schimbările de dispoziție.

De exemplu, după aproximativ 15 ore de la începerea misiunii Apollo 7, comandantul Walter Schirra Jr. a răcit, iar apoi toți s-au îmbolnăvit. Din cauza aceștia ei au refuzat să poarte căștile la aterizare, viața lor putând fi pusă în pericol, notează Space.

Imagine reprezentativă pentru un astronaut. „Sursă: Fotografie generată de AI”

De-a lungul timpului, cercetătorii au făcut tot felul de studii, ei declarând că într-adevăr în spațiu există anumiți viruși.

„Dacă un nou virus minuscul poate declanșa ceva de genul pandemiei COVID-19 pe Pământ, imaginați-vă cum ar fi pe o stație spațială„, a declarat Bruno Pavletić, cercetător în domeniul microbiologiei spațiale la Centrul Aerospațial German, conform sursei citate mai sus.

Ce spun specialiștii despre cel mai nou studiu?

Totodată, cel mai recent studiu a scos la iveală lucruri îngrozitoare. Așadar, specialiștii de la Universitatea College London au declarat că funcția rinichilor e modificată de zborul în spațiu. Și radiațiile galactice creează probleme. În cadrul studiului au fost făcute mai multe evaluări biomoleculare, fiziologice și anatomice, la care au participat oameni și șoareci.

„Dacă nu dezvoltăm noi modalități de a proteja rinichii, aș spune că, deși un astronaut ar putea ajunge pe Marte, ar putea avea nevoie de dializă la întoarcere. Știm că rinichii întârzie să dea semne de deteriorare din cauza radiațiilor; până când acest lucru devine evident, probabil că este prea târziu pentru a preveni eșecul, ceea ce ar fi catastrofal”, a explicat Dr. Keith Siew, primul autor al studiului de la London Tubular Centre, pentru Science Daily.