De la statul pe scaun, la spălatul mâinilor sau chiar la respirat, acestea sunt lucruri destul de obișnuite pe care le facem în viața noastră de zi cu zi, iar niciodată nu ne-am pus întrebarea dacă le facem greșit sau nu.

Respiratul

Toți oamenii respiră de 17.000 de ori pe zi, dar cine s-ar fi gândit vreodată că am putea face acest lucru greșit. Conform sfaturilor experților, ar trebui să facem acest lucru mai rar și mai adânc.

Stresul se reduce datorită respirației diafragmatică sau abdominală și tensiunea este mai scăzută.

Multe persoane respiră costal, toracic, iar dacă îmbunătățim procesul acesta ne putem simți mult mai bine și ne vom simți mai puțin obosiți.

Spălatul pe dinți

Conform oamenilor de știință, spălatul pe dinți nu este recomandat la puțin timp după ce am băut sau am mâncat, deoarece în acel moment ne-am putea ataca smalțul.

După ce mâncăm sau bem ar fi indicat să așteptăm jumătate de oră, sau dacă simțim neapărat nevoie, să ne clătim gura cu apă rece.

În mod normal ar trebui să ne spălăm pe dinți cam două minute, iar periuța pe care o folosim să fie una moale, deoarece nu ne dorim să ni se deterioreze dinții sau gingiile.

Știai că faci greșit aceste lucruri?
Știai că faci greșit aceste lucruri? Sursă: Fotografie generată de AI

Spălatul pe mâini

Se pare că și spălatul pe mâini rapid poate fi un lucru pe care îl facem greșit. Conform specialiștilor este indicat să folosim apă și săpun de fiecare dată când facem asta.

Pe lângă aceste detalii, trebuie să ne frecăm mâinile aproximativ 20 de secunde dacă ne dorim să scăpăm de bacterii.

Statul pe scaun

Dacă oferim prea mult timp statului pe scaun, există riscul să ne îmbolnăvim de diabet sau de boli cardiovasculare. Este un factor foarte important să vă ridicați de pe scaun cel pun o dată la două ore și să faceți o plimbare scurtă.

Somnul corect

Cu toții știm că dacă dormim exact cât trebuie calitatea vieții noastre va deveni mult mai bună. Se pare că dacă dormim mai mult sau chiar mai puțin decât trebuie, în organism pot apărea probleme de sănătate pe o perioadă îndelungată.

Dușul

În momentul în care ne spălăm pe cap prea des pot exista mai multe urmări negative. Dacă ne șamponăm prea mult sebumul nostru s-ar putea să dispară, iar ca urmare, podoaba noastră capilară ar s-ar îngrășa.

Dacă ne spălăm pe corp, maximul pe care ar trebui să îl petrecem în duș ar fi de 20 de minute, deoarece pielea poate deveni foarte uscată, iar bacteriile bune pot dispărea.