Dacă și ție ți se pare că mirosul de mucegai din mobilă îți dă mari bătăi de cap, atunci articolul următor îți va fi de mare ajutor. Câteva ingrediente naturale din casă te vor scăpa de stres și îți vor simplifica rutina de curățenie.

Cum poate fi combătut mirosul de mucegai de mobilă

Mucegaiul are un miros greu de suportat. Umiditatea ridicată, temperaturile mari și ploile frecvente sunt cele în care se dezvoltă acesta. Iată cum poți combate acest miros greoi din casa ta!

1.Evitați să păstrați mobilierul în plastic, deoarece acesta poate reține umezeala și crea un teren propice pentru mucegai. Totuși pentru a avea grijă de ea și pentru a preveni o astfel de situație, puteți să înfășurați o husă sau o pătură în jurul ei, scrie blafink.com.

2.Ștergeți cât mai repede cu putință suprafețele unde ați vărsat lichidele. În acest fel preveniți infiltrarea umezelii. După ce ați șters, puteți deschide larg ferestrele, în așa fel încât să vă asigurați că totul a fost curățat.

3. Folosiți un burete, fie o perie, astfel încât să îndepărtați mucegaiul.

4.Aspirați des și ștergeți totul cu atenție.

5.Preparați o soluție în casă. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați 10% înălbitor, fie bicarbonat de sodiu sau oțet, cu 90% apă. Dacă vă este mai ușor, puteți să puneți substanța într-un pulverizator. După câteva minute, totul va fi ca nou, potrivit schuster-design.ch. În cazul în care mai rămân pete, puteți repeta procesul, iar apoi să clătiți cu apă.

Îndepărtare mucegai mobilă
Imagine reprezentativă pentru o femeie care șterge mobila. „Sursă: Fotografie generată de AI”

6.Peroxid de hidrogen. Acesta va pătrunde în suprafețele poroase și va ataca mucegaiul în câteva minute.

7.Detergentul de vase. El este foarte eficient pentru suprafețele mobilei. Dacă va fi frecat cu un burete, el va reuși să scoată toată murdăria acumulată, conform Nimbus Homes.

8.Uleiul de arbore de ceai este și el un ingredient minune, atunci când vine vorba de mucegai. Nu este nevoie decât de câteva picături de ulei și de o ceașcă de apă pentru a obține soluția.

9.Bicarbonatul de sodiu poate fi și el de mare ajutor. Amestecul obținut trebuie să fie unul de tip pastă, cu ajutorul căruia frecăm suprafețele afectate cu un burete.

10.Dezumidificatorul este și el un produs care poate preveni apariția mucegaiului. El va filtra particulele și va ține sub control umiditatea din încăpere.