Cum să scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor? Aceste trucuri te vor ajuta extrem de mult și îți vor schimba percepția atunci când vine vorba de spălarea prosoapelor. Există niște pași pe care trebuie să îi urmezi atât înainte, cât și după ce le speli. Iată tot ce trebuie să știi despre acest proces!
Cum să scapi de mirosul neplăcut al prosoapelor?
Prosoapele sunt destul de dificil de îngrijit. Dacă acestea nu sunt curățate corespunzător, pot căpăta mirosuri urâte sau chiar mucegai. Cum trebuie să le spălăm corect?
Surprinzător sau nu, este recomandat să speli prosoapele imediat după ce le-ai cumpărat. Chiar dacă sunt noi, prin spălare elimini orice tratament chimic aplicat de producător. În plus, te asiguri și că nu au bacterii sau microbi. Atunci când vine vorba de spălarea prosoapelor în mașina de spălat, trebuie să acorzi atenție detergentului folosit, dar și programul de spălare. Este recomandat să nu folosești prea mult detergent. De obicei, o cantitate mare de detergent duce la obținerea unor prosoape rigide.
Prosoapele din bumbac trebuie mereu spălate la o temperatură medie. 40 de grade Celsius sunt suficiente pentru a curăța prosoapele și pentru a le păstra moi și pufoase. Dacă vrei ca prosoapele tale să nu capete un miros urât, trebuie să știi că poți renunța la balsam. În locul lui puteți folosi oțet. Din cauza texturii sale, balsamul poate forma o pelicula pe prosoape, iar asta le va face mult mai rigide. În locul balsamului puteți folosi trei linguri de oțet de vin distilat. Un alt ingredient care păstrează prosoapele moi și parfumate este bicarbonatul de sodiu. O jumătate de cană de bicarbonat de sodiu este suficientă, însă, nu trebuie folosită niciodată în combinație cu oțetul.
Imediat după spălare, este esențial să puneți prosoapele la uscat. De obicei, producătorii de prosoape recomandă ca acestea să fie uscate în uscător. În lipsa unui uscător, acestea pot fi puse și la aer. În schimb, prosoapele nu se usucă niciodată pe calorifer.
Depozitarea corectă a prosoapelor este și ea la fel de importantă precum spălarea lor. După ce s-au uscat, prosoapele se pliază și se depozitează într-un loc spațios. Cel mai bine este să nu puneți prea multe prosoape unele peste altele pentru a nu le deteriora fibrele. De asemenea, înainte de depozitare, prosoapele trebuie să fie complet uscate. În caz contrar, nu doar că fibrele își vor pierde textura, dar vor începe să miroasă a mucegai.