Tu ști cum să aprinzi o lumânare parfumată? De cele mai multe ori sfârșim cu arderea degetelor atunci când încercăm să facem un ambient plăcut, însă odată cu aceste sfaturi viața ta se poate schimba radical!
Cum aprinzi lumânarea preferată?
Din fericire, există două soluții destul de ușoare pentru a te asigura că vei reuși să aprinzi lumânarea ta preferată, protejându-ți în același timp degetele de flacără.
Unul presupune să folosiți o brichetă lungă, scrie thekitchn.com. Aceasta, nu numai că vă va dura mult mai mult decât o cutie de chibrituri, dar bagheta lungă va face, de asemenea, ca aprinderea tuturor lumânărilor dvs. să fie mult mai ușoară și mai puțin dureroasă.
Cel de-al doilea truc presupune folosirea unei spaghete nefierte. Așadar, dacă nu ai o brichetă lungă, poți folosi ceva ce probabil ai deja în bucătărie pentru a-ți aprinde lumânările, respectiv o pastă crudă, mai informează sursa citată. Tot ce trebuie să faci este să folosești un chibrit sau o brichetă pentru a aprinde capătul spaghetelor și apoi să o folosești ca pe un chibrit lung pentru a aprinde fitilul lumânării. În cele din urmă, trebuie să arunci pastele.
Cum să ai grijă de lumânările tale?
Pentru a te asigura că poți folosi o lumânare parfumată mai mult timp, trebuie să țineți cont de mai multe sfaturi. Așadar, asigurați-vă că lumânarea arde uniform. Aceasta ar putea avea o margine de ceară solidă care nu se va topi niciodată, conform Real Simple. Procesul ar trebui să dureze cel puțin o oră.
Alte sfaturi utile pentru lumânările parfumate:
- Păstrați lumânarea curată după fiecare utilizare. O pensată ar putea fi de mare ajutor atunci când vreți să îndepărtați resturile.
„Resturile care ies deasupra cerii pot fi aprinse de flacăra lumânării și pot produce mai multe flăcări în lumânare”, a spus Kathy LaVanier, directorul executiv al Renegade Candles, pentru sursa citată mai sus.
- Tăiați fitilul lumânării în așa fel încât să nu fie nici prea mic, dar nici prea mare
- Stingeți cu grijă lumânarea atunci când nu mai vreți să ardă. Un truc presupune stingerea ei cu ajutorul capacului, fie cu un stingător special. Puteți, de asemenea, să vă stingeți lumânarea prin înmuierea fitilului în ceară topită. Suflatul cu putere ar putea crea multă mizerie, care mai apoi trebuie curățată.
- Nu folosiți o lumânare până când nu mai are ceară. Experții în lumânări recomandă să aruncați lumânarea cât timp mai sunt încă 0,5 centimetri de ceară în ea.
- Puteți păstra recipientul lumânării și să-l refolosiți
- Depozitați lumânările în locuri răcoroase și întunecate
- Nu lăsați să ardă o lumânare mai mult de 3-4 ore.