Tu ce părere ai despre epilarea la tine acasă? Într-adevăr de mult ori această procedură poate deveni destul de costisitoare, motiv pentru care doamnele și domnișoarele apelează la tot felul de aparate de epilat, sau la clasica lamă. Este corect cum procedează?
Acest articol te va lămuri în această privință, urmând ca tu să tragi singură concluziile.
Este bună epilarea acasă? Medicii dau verdictul
Epilare cu laser vizează pigmentul întunecat din foliculii de păr, deteriorându-i suficient pentru a împiedica creșterea. Acest lucru se face prin căldura aceea emisă de lumină. Desigur, e nevoie de mai multe ședințe, nu doar de una.
„Dispozitivele de acasă utilizează setări de energie mai scăzute, astfel încât să fie sigure pentru a fi utilizate pe cont propriu. Pentru tratamentele cu laser în cabinet, ar trebui să vă așteptați la 5 până la 7 ședințe, distanțate la cel puțin 4 săptămâni. După aceea, ar trebui să primiți un tratament de întreținere o dată sau de 2 ori pe an. Atunci când utilizați tratamente cu laser la domiciliu, vor fi necesare mai multe tratamente, deoarece energia dispozitivului de la domiciliu utilizează o energie mai mică”, spune Dr. King, potrivit Real Simple.
Medicii trag însă un semnal de alarmă asupra urmăriri cu grijă a instrucțiunilor, în așa fel să fie evitate arsurile. De obicei cei care au o piele închisă la culoare pot întâmpina mai multe probleme. Totodată, specialiștii spun că dacă urmați un tratament ar trebui mai întâi să discutați cu medicul dumneavoastră despre dorința de a vă epila definitiv, deoarece pielea ar putea avea de suferit.
Mai mult, trebuie să suportați un mic disconfort dacă alegeți această metodă. Până nici la saloane nu există o garanție că procedura va fi efectuată corect, de aceea trebuie să fie efectuată de un dermatolog certificat. Unul dintre riscuri este reprezentat de cicatricile permanente.
Femeile însărcinate nu ar trebui să facă epilare definitivă, mai ales că nu există studii în această privință.