În fiecare an au loc sute de accidente în care oamenii sunt răniți de animale. Cu toate acestea, se speculează că numărul lor ar fi și mai mare dacă acestea ar putea fi găsite într-o zonă mai accesibilă.

Există foarte multe animale, care poate par blânde,  dar ar trebui să stai departe de ele. Iată animalele de care ar trebui să te temi.

Viespea de mare (Chironex fleckeri)

Corpul ei are 30 de centimetri și tentaculele ajung la 3 metri. Se pare că aceasta este cea mai mare din întreaga familie și provine din apele de pe lângă Australia.

Ea mănâncă creveți, pești de mici dimensiuni pe care îi prinde cu ajutorul veninului. Dacă veninul acesta ajunge la om aceștia vor pierde potasiu la nivelul celulelor roșii.

După ce se va întâmpla acest lucru, semnalele electrice care dau voie mușchilor să contracte vor fi deranjate. În acel moment inima nu va mai bătea. Se pare că veninul meduzei este la fel ca o injecție letală pe care o foloseau unii americani când aplicau pedeapsa cu moartea.

Din cauza faptului că meduzele nu au o culoare, în momentul în care persoanele înoată, o pot atinge fără să își dea seama.

După ce un om a fost înțepat de această meduză, el se îneacă înainte să poată să iasă la suprafață și din păcate nu supraviețuiesc.

Animalele de care ar trebui să te temi
Animalele de care ar trebui să te temi. Sursă: Fotografie generată de AI

Casuarul (Casuarius casuarius)

Această pasăre are o înălțime de 1,7 metri și o greutate de 80 de kilograme. Se pare că are o reputație atunci când vine vorba despre faptul că atacă și ucide oameni.

În Queensland Australia, această pasăre a ucis primul om, iar cele mai multe date despre ea au apărut acolo.

Este o pasăre cu gât albastru și creasta osoasă pe cap. De cele mai multe ori aceasta o folosește pentru a-și împinge victimele. Cu toate acestea, nu de creastă trebuie să îți fie frică, ci de ghearele pe care le deține, deoarece au o lungime de 12,5 cm.

Ghearele de la degetul mijlociu seamănă cu o lamă de cuțit. Pasărea o folosește de fiecare dată când se simte amenințată pentru a se apăra.

Ursul polar

Un urs polar mascul poate ajunge la lungimea de 2,1 metri dacă stă în picioare și cântărește de două ori mai mult decât un mascul de gorilă, mai exact, 550 de kilograme.

Pe lângă aceste aspecte, acesta are o rapiditate mult mai ageră decât a unui om. Pe uscat poate ajunge la 40 km/h, iar atunci când se află în apă se pot îndepărta chiar și 320 de kilometri de mal.

De cele mai multe ori aceștia stau aproape de găurile de gheață, iar dacă simt că o focă se află prin preajmă, o prind cu o labă, iar cu o singură mușcătură reușesc să îi strivească capul.

Despre aceștia se spune că atacă oamenii doar dacă este toamnă, deoarece gheața s-a topit, iar șansele să mai prindă o focă nu mai sunt atât de mari.