România este o țară uimitoare, cu povești incredibile, așadar află și tu câteva dintre legendele Carpaților. Te vor pute pe gânduri și chiar îți vei dori să ajungi și tu pe acele meleaguri. Anual, așa sunt atrași și turiștii la noi în țară.

Tu unde ai vrea să ajungi? Legendele Carpaților. România, o țară care te va cuceri

Legenda Muntelui Găina este una la care mulți rămân cu gura căscată. Acest munte încântător atrage mii de turiști, mai ales vara. Mulți îl știu datorită târgului de fete, care se organizează anual de peste 200 de ani.

Imagine reprezentativă pentru 2 tinere îmbrăcate în portul popular. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Se spune că era odată o zână băgată care avea o găină cu ouă de aur. O dată pe an, ea oferea un ou unei fete mai sărmane. Într-o zi, 5 feciori din Vidra au mers până în vârful muntelui, acolo unde zână stătea și au furat găina, dar și ouăle. La un moment dat, unul dintre ei s-a împiedicat, iar acestea au ajuns în Arieș, potrivit Be free, be Zen. Găina a fost ascunsă în munții Abrudului, iar de atunci se spune că tinerii care urcă în a 3-a duminică a lunii iunie pe munte o vor întâlni pe zâna respectivă.

De asemenea, mulți au elaborat tot felul de teorii legate de Sfinx și Babele. Unii zic că acestea au fost făcute de daci. Mai mult, există și o legendă cum că atlasul din Mitologia Greacă ar fi Vârful Omu şi că Prometeu a fost prins de o stâncă de aici, scrie Ziarul de Iași.

Ai auzit de aceste legende?

O altă legendă vorbește despre cascada Şapte Izvoare de pe Valea Ialomiţiei. Legenda spune că apa izvoarelor provine de la un lac subteran de unde zeul Zalmozis a băut apă. Tot de aici, pe vremuri soldaţii au băut apă, astfel devenind mai puternici, notează mcarpati.wordpress.com.

Despre Bucegi, unii zic că ar există o poartă către altă lume, denumită Gură de Rai. Și despre tunelurile din Carpați s-au scris multe de-a lungul vremii, mulți crezând că domnitorii au ascuns fel și fel de comori. Totodată, despre Piatra Craiului se zice că înainte un print a fost blestemat să se transforme în acest munte El neavând copii nu a avut pe cine lăsa moștenitor, așadar un păstor, Brăduț a ocupat tronul, fiind cel mai potrivit.

Stânca Dochiei ar fi și ea misterioasă, deoarece se zice că ar fi pietrificarea unei ciobănițe, care plecase cu oile, deși vremea era foarte geroasă.